Start je dag met een energieke sprong met deze heerlijke proteïne-pannenkoeken! Of je nu een fan bent van chocolade, verliefd bent op fruit, of gek bent op de klassieke pindakaas en jam combinatie, deze recepten zullen je smaakpapillen prikkelen en je lichaam voeden. Perfect voor na een ochtendworkout, als stevig ontbijt of gewoon als een smakelijke traktatie - deze pannenkoeken zitten vol met goede voedingsstoffen en zijn nog leuk om te maken ook. Pak je garde en duik de keuken in voor wat pannenkoekenplezier! 🥞✨
1. Choco-Banaan Energie Flappen (Whey & Vegan)
Ingrediënten (Whey):
- 1 schep chocolade whey proteïnepoeder
- 1 rijpe banaan, geprakt
- 2 eieren
Ingrediënten (Vegan):
- 1 schep chocolade vegan proteïnepoeder
- 1 rijpe banaan, geprakt
- 2 eetlepels lijnzaad gemengd met 6 eetlepels water (als ei-vervanger)
Gemeenschappelijke Ingrediënten:
- 60 ml havermoutmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
- Pure chocoladestukjes (optioneel)
Bereiding:
- Meng het proteïnepoeder, de geprakte banaan en eieren (of lijnzaad-watermengsel voor vegan) tot een glad beslag.
- Voeg havermoutmeel, bakpoeder en zout toe. Meng goed.
- Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur.
- Giet het beslag in de pan om pannenkoeken te vormen.
- Voeg optioneel chocoladestukjes toe.
- Bak tot er belletjes verschijnen, keer dan om en bak tot ze goudbruin zijn.
2. Blauwe Bes Vanille Vreugdepannenkoeken (Whey & Vegan)
Ingrediënten (Whey):
- 1 schep vanille whey proteïnepoeder
- 1 ei
Ingrediënten (Vegan):
- 1 schep vanille vegan proteïnepoeder
- 1 eetlepel chiazaad gemengd met 3 eetlepels water
Gemeenschappelijke Ingrediënten:
- 120 ml havermout
- 120 ml Griekse yoghurt (of vegan yoghurt)
- 120 ml verse blauwe bessen
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel bakpoeder
Bereiding:
- Maal de havermout tot meel en meng dit met het proteïnepoeder.
- Voeg het ei (of chiazaad-watermengsel voor vegan) en vanille-extract toe. Meng tot een glad beslag.
- Voeg yoghurt toe en meng goed.
- Vouw de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
- Bak in een voorverwarmde pan, draai om als er belletjes verschijnen.
3. Pindakaas-Jelly Krachtpatsers (Whey & Vegan)
Ingrediënten (Whey):
- 1 schep whey proteïnepoeder (ongearomatiseerd of vanille)
- 1 ei
Ingrediënten (Vegan):
- 1 schep vegan proteïnepoeder (ongearomatiseerd of vanille)
- 1 eetlepel chiazaad gemengd met 3 eetlepels water
Gemeenschappelijke Ingrediënten:
- 2 eetlepels natuurlijke pindakaas
- 60 ml amandelmelk
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Suikervrije jam of gelei voor topping
Bereiding:
- Meng het proteïnepoeder, pindakaas, ei (of chiazaad-watermengsel voor vegan), amandelmelk en bakpoeder tot een homogeen beslag.
- Verhit een pan op middelhoog vuur.
- Giet het beslag in de pan om pannenkoeken te vormen.
- Bak tot er belletjes op het oppervlak verschijnen, keer dan om.
- Serveer met een lepel suikervrije jam.